Het ontbijt

 

Een ontbijt voor het proteine dieet samenstellen is niet eenvoudig. Het ontbijt bestaat immers best, net als alle andere maaltijden in het proteïne dieet, vooral uit eiwitten en zo weinig mogelijk koolhydraten. In de gangbare ontbijtjes, zoals brood, crackers, muesli en pap, zitten juist veel koolhydraten. Overstappen op een ander ontbijt is daarom vrijwel altijd nodig.

 

Persoonlijke aanpak

Zoek een goed proteïne dieet ontbijt dat bij u past. Mogelijkheden zijn er genoeg. Bij alle soorten ontbijten is het in ieder geval belangrijk dat u voldoende eet. Een stevig proteïne dieet ontbijt legt een goede basis, zodat u de rest van de dag niet in de verleiding komt te snoepen.

 

Een kant en klaar ontbijt

Voor een proteine dieet ontbijt bestaan allerlei kant en klare producten. Crackers, havermout, muesli en allerlei shakes met weinig koolhydraten en veel vetten zijn voor het ontbijt heel populair. Zo weet je zeker dat je stevig ontbijt, genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt en toch niet teveel koolhydraten eet.

 

Eieren en spek

Een proteïne dieet ontbijt kan ook bestaan uit een Engels ontbijt: eieren met spek of ham. Veel eiwitten, geen koolhydraten, dat is ook hier het sleutelwoord. Ook een broodje hamburger met kaas is prima, zolang je het broodje maar weglaat. Kortom, eieren en vlees kunnen ook een goed idee zijn.

 

Yoghurt

Heerlijk als ontbijt is het gebruik van zuivelproducten zoals yoghurt, iets dat zeer geschikt is voor het proteine dieet. In zuivel zitten veel eiwitten, maar ook vrij veel koolhydraten. Daarom is het wel belangrijk dat u de magere variant neemt, bijvoorbeeld magere yoghurt of kwark. Meng dit met bijvoorbeeld een grapefruit en noten en u hebt een heerlijk ontbijt.

 

Salade

In een proteïne dieet ontbijt past ook een salade heel goed. Sla met noten en eventueel wat vlees met een glas magere melk daarbij is een prima begin van de dag.