De nadelen van het proteïne dieet

 

Het proteine dieet heeft, zoals ieder dieet, ook zijn nadelen. Het is goed om kennis te hebben van deze nadelen voordat je aan het dieet begint. Kwestie dat je er niet van schrikt, en ze geen reden worden dat je te snel afhaakt. Een paar proteine dieet nadelen op een rijtje:

 

Nadeel 1: lichamelijke klachten

De meeste proteïne dieet nadelen zijn de gevolgen die het proteïne dieet heeft voor het functioneren van je lichaam. Doordat je weinig granen eet en daarmee weinig vezels binnen krijgt, kan je last krijgen van verstoppen.

Drinken en verse groenten helpen hier meestal goed tegen. Ook een cracker (met veel proteïnen) kan de stoelgang bevorderen. Een ander lichamelijk proteïne dieet nadeel is dat je hoofdpijn kunt krijgen en lichte griepverschijnselen, maar die gaan meestal snel over. Tot slot kun je last krijgen van een slechte adem en kramp.

 

Nadeel 2: strikte opvolging is noodzakelijk

Misschien wel het grootste nadeel is dat je er altijd rekening mee moet houden, ook als je op vakantie gaat. Zeker ontbijt en lunch vragen speciale producten die je niet overal kunt krijgen. Ook op feestjes moet je vaak nee zeggen tegen bijvoorbeeld taart.

 

Lees zeker ook eens de voordelen van dit dieet.