De voordelen van het proteïne dieet

 

Voordelen van het proteïne dieet zijn er in overvloed. Niet voor niets is het een populair dieet, dat door steeds meer mensen gevolgd wordt. Een paar proteine dieet voordelen op een rijtje:

 

Voordeel 1: afvallen gaat snel

Het eerste voordeel is dat je er in het begin heel snel van zal gaan afvallen. Doordat je meestal begint met een week lang helemaal geen koolhydraten te eten, schakelt je lichaam binnen zeer korte tijd over op de verbranding van vet. Je lichaamsvet vliegt eraf.

 

Voordeel 2: je spieren blijven in tact

Bij veel diëten krijg je niet alleen minder koolhydraten binnen, maar ook minder eiwitten. Om toch aan voldoende aminozuren te komen, schakelt het lichaam dan over op het afbreken van eiwitten in de spieren. Je valt daardoor wel af, maar verliest ook spierweefsel.

 

Voordeel 3: geen honger (gevoel)

Een derde voordeel van dit dieet is dat je van eiwitrijk voedsel minder snel honger krijgt. Koolhydraatrijk voedsel zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel, gevolgd door een sterke daling. Juist in die daling krijg je weer snel honger. Het voordeel hierbij is dat je bloedsuiker stabiel blijft, waardoor je minder snel hongerig bent.

 

Lees zeker ook eens de (eerlijke) nadelen van dit dieet.